Blogeja vapaaehtoistyöstä ulkomailla

Tutustu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöiden blogeihin maailmalta! Vapaaehtoisten mielipiteet ovat heidän omiaan, ne eivät välttämättä edusta Maailmanvaihdon näkemyksiä.

 

Vapaaehtoisia ulkomailla 2016–2017

Reppu selkään ja maailmalle – Puoli vuotta Ghanassa

"Olen Siiri, oululainen 19-vuotias syksyn -16 ylioppinut ja päätin lähteä toteuttamaan unelmiani välivuodeksi Afrikkaan. Tieni vie minut siis seuraavaksi kuudeksi kuukaudeksi tekemään vapaaehtoistöitä Ghanaan. Tulen työskentelemään Ghanan toiseksi suurimassa kaupungissa Kumasissa orpokodin ja koulun yhdistelmässä nimeltä Columbus Orphanage & Preparatory School, jonka yhteydessä tulen myös asumaan.

Blogiltani voi odottaa sekalaista ajatusvirtaa niin itse vapaaehtoistyöstä ja siihen liittyvistä asioista kuin uudesta ja erilaisesta kulttuurista ja siihen sopeutumisesta. Aion postata blogiin kuvia ja toivottavasti myös pieniä videoita mahdollisuuksien mukaan."

Lue Siirin blogia >>

Kiinalaista elämää – Ajatuksia ja matkoja Kiinasta ja Taiwanista

Olen Miska, 24-vuotias nuori maailmantutkiskelija Helsingistä. Lähden Taiwaniin Pingtungin kaupunkiin puoleksi vuodeksi vapaaehtoiseksi vanhainkotiin.

Tämä blogi jakaa ajatuksiani ja oivalluksiani puolesta vuodesta täysin uudessa ympäristössä ja kaukana kotoa. Tavoitteenani on kasvaa ja rikastua henkisesti, oppia uusia taitoja ja löytää sisäinen kiinan kielen puhujani. Haavenani tulevaisuudessa on työ kiinalaisen kulttuurin parissa, joten tämä tulee olemaan mahtava mahdollisuus! Tervetuloa mukaan taiwanilaiselle matkalleni!

Lue Miskan blogia >>

Päiväntasaajapäiväkirja – Kuusi kuukautta Ecuadorissa

Suomalainen tyttö lukionjälkeisellä vapaaehtoistyöseikkailulla Latinalaisessa Amerikassa! Blogissa tarjolla kaikenkarvaisia edesottamuksia ekvaattorilta: vapaaehtoistyöntekijän elämän ja uuden kulttuurin tutkiskelua ja pohdiskelua, uusia kohtaamisia, oppimisen riemua ja fiiliksiä joka lähtöön – salsaa unohtamatta.

Lue Veeran blogia >>

Kolmekuusviis Hanoi – Vapaaehtoistöitä ja elämää Hanoissa

Olen Aura, 25-vuotias helsinkiläinen opiskelija ja yrittäjä. Syyskuussa 2016 elämäni muuttui kertaheitolla, kun lähdin vapaaehtoistöihin Hanoihin, Vietnamiin. Tämän vuoden vietän siis kehitysvammaisten lasten ja nuorten avustajana sekä uuteen maahan, kulttuuriin ja ihmisiin tutustuen, kaukana kotoa. Blogissani tulen kirjoittelemaan ilmiöistä ja ajatuksistani Vietnamissa, työstäni sekä kaikseta mikä elämässä täällä ihastuttaa tai vihastuttaa.

Lue Auran blogia >>

A little piece of Kenya

Blogini on tarina pienestä ihmisestä suuressa maailmassa, kohtaamisista ja elämästä siellä. Kuvailen sekä kenialaista arkea että juhlaa sinisten silmien näkökulmasta. Pyrin päivittämään kuvilla höystetyn blogini silloin tällöin. Lola, suomalaisten kesken Outi, on blogin takana. 19-vuotiaana on oikea aika lähteä kokeilemaan siipiään sinne missä pippuri kasvaa. Ehkä matkalta tarttuu perussuomalaiseen ujouteen ripaus afrikkalaista elämäniloa. Hakuna matata, kohti seikkailua!

Lue Outin blogia >>

Maantieltä maailmalle – Vapaaehtoisena Brasiliassa

Hei! Olen 18-vuotias lukiolainen, joka päätti pitää välivuoden ja suunnata vapaaehtoistyöhön Brasiliaan. Blogissani tulen kertomaan vapaaehtoisyöstä, kulttuurista, arjesta ja matkustamisesta maailman toisella puolen.

Lue Lotan blogia >>

Siellä mistä banaanit tulevat – Vuosi vapaaehtoistyötä Costa Ricassa

19-vuotias savonlinnalainen tyttö vapaaehtoistyöläisenä Costa Ricassa. Kirjoittelee blogissaan kuulumisia reissusta kuvien kera. Luvassa sademetsiä, kulttuuriin sopeutumista ja tunnelmia Atlantin toiselta puolen.

Lue Ennin blogia >>

 

Six months in Uganda

Täällä kirjoittelee 18-vuotias tyttö, joka on viettämässä seuraavat puoli vuotta Ugandassa vapaaehtoistöissä eläinten parissa. Blogiini tulee päiviteltyä viikottaisia kuulumisia (aina kun aika ja nettiyhteys sen sallii).

Lue Liinan blogia >>

 

Avec Miina – Vuosi vapaaehtoisena Ranskassa

Olen 20-vuotias tyttö Helsingistä, joka päätti pitää taukoa opiskelusta ja viettää välivuoden Etelä-Ranskan Nîmesissä EVS-vapaaehtoistyöprojektissa. Kirjoittelen blogiin arjestani ulkomailla, vapaaehtoistyön huveista ja haasteista sekä kaikesta muusta, mitä matkan varrella tapahtuu.

Lue Miinan blogia >>

Shallynn on the other side of the world – Vuosi vapaaehtoistöissä Uudessa-Seelannissa

Olen Salla, 27-vuotias lähihoitaja Kouvolasta. Työskentelen tällä hetkellä Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijänä Uudessa-Seelannissa seuraavan vuoden ajan. Vuoden aikana tulen työskentelemään kahdessa eri työpaikassa puoli vuotta kussakin. Ensimmäisenä projektinani on nuorisotyöhön erikoistunut poliisivetoinen Blue Light Lodge.

Lue Sallan blogia >>

Korealise – Puoli vuotta Etelä-Koreassa

Puoli vuotta Etelä-Koreassa vapaaehtoistyön merkeissä! Blogissani kerron kuulumisiani, näytän arkea ja yritän kerätä tietoja tuleville reissaajille!

Lue Essin blogia >>

Vapaaehtoisia ulkomailla 2015–2016

Costa Ricassa – Kuusi kuukautta vapaaehtoistyötä

Hiekkaa, hikeä ja hellettä. Blogi 24-vuotiaan metsäekonomiopiskelijan arjesta Costa Rican Playa Junquillalissa merikilpikonnien suojeluprojektissa. Kuusi kuukautta uusia taitoja, seikkailuja ja jotain ihan muuta.

Lue Lotan blogia >>

Las Luces de Carretera – Vapaaehtoistyössä Boliviassa

Olen 19-vuotias jouluna 2015 lukiosta valmistunut tamperelainen nuori nainen, joka tajusi ettei halua heti koulun penkiltä koulun penkille. Sattumusten kautta päädyin tekemään eriskummallisen valinnan lähteä vuodeksi Etelä-Amerikkaan, Boliviaan, tekemään vapaaehtoistyötä. Tulen asumaan pääkaupungin La Pazin ohuessa vuoristoilmassa ja käymään töissä viereisessä kainalokaupungissa, El Altossa.

Lue Hilman blogia >>

Byebyemom – Vapaaehtoistyöhön Intiaan

Tähän blogiin kirjoittelen fiiliksistäni puolen vuoden vapaaehtoistyöjaksolta Intiasta. Tervetuloa tunteiden sirkukseen!

Lue Lotan blogia >>

Missä mennään – Puoli vuotta Costa Ricassa

Hola! Olen Minna, 24-vuotias opiskelija ja ihminen Helsingistä, lähdössä puoleksi vuodeksi vapaaehtoiseksi Costa Ricaan merikilpikonniensuojeluprojektiin. Blogissani kirjoittelen kokemuksistani, ajatuksistani ja tunteistani uudessa ympäristössä. ¡Genial, fantástico, maravilloso, pura vida!

Lue Minnan blogia >> 

Living a Dream – Matka Etelä-Koreaan

Olen Aino, 20-vuotias viime syksyn ylioppilas. Elokuussa lähden toteuttamaan unelmaani lähtemällä Etelä-Koreaan vuodeksi vapaaehtoistyön merkeissä. Blogissani jaan kuulumisia niin arjesta kuin töistäkin.

Lue Ainon blogia >>

Adventures in the Land of Cherry Blossoms – From Japan to Vietnam

Olen Juhani, 20-vuotias jo kertaalleen Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoisena ollut nuori helsinkiläinen. Palattuani Japanista viime vuonna tuntui, että kuusi kuukautta ei ollut ollenkaan riittävän pitkä aika, joten päätin hakea vapaaehtoiseksi uudestaan. Nyt kun siviilipalvelukseni Maailmanvaihdon toimistolla on suoritettu, suuntaan jälleen Aasiaan, Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Ho Chi Minh Cityyn. Blogissani kertoilen niin työstäni kuin elämästäni Vietnamin sykkivässä miljoonakaupungissa.

 Lue Juhanin blogia >>

Siellä täällä – Matkalla maailman ääriin ja vähän muuallekin

Olen Johanna, 25-vuotias seikkailija. Valmistuin muutama vuosi sitten ohjaustoiminnan artenomiksi, minkä jälkeen olen tehnyt töitä lastenkodissa. Vähitellen haave vapaaehtoistyöjaksosta ulkomailla kasvoi ja kehittyi ja nyt se toteutuu, kun elokuussa muutan vuodeksi Keniaan. Blogi tulee seuraamaan matkaani siellä, niin työssä kuin arjessa ja juhlassakin, konkreettisissa tapahtumissa ja mielen liikehdinnässä.

Lue Johannan blogia >>

Ghana calling – Puoli vuotta vapaaehtoistyössä

Olen Sofia, 19-vuotias lukiosta tänä keväänä valmistunut nuori. Pienestä pitäen olen haaveillut Afrikasta ja siellä asumisesta. Syksyllä 2014 päätin toteuttaa unelmani ja pyrkiä vapaaehtoistöihin. Elokuussa tämä haave toteutuu, kun suuntaan puoleksi vuodeksi Ghanaan. Blogiani tulen päivittämään aina kun kerrottavaa löytyy – oli se sitten ihanaa, jännittävää, kauheaa tai muuten vain kertomisen arvoista!

Lue Sofian blogia >> 

Taon virtaan – Virva Talvikki vapaaehtoistyössä Taiwanissa

Taon virta ottaa minut mukaansa, kun lähden elokuussa Tainan Cityyn Taiwaniin vapaaehtoistyöpaikkaan nimeltä Tainan Municipal Sinsing Junior High School. Koulussa on 1 060 oppilasta, 118 työntekijää ja 40 vapaaehtoista. Roolinani on toimia englannin kielen opettajan assistenttina ja avustaa luomaan vapaa-ajan toimintaa lapsille. Suomi-esittelyt ja kulttuuritietouden vaihdot sisältyvät myös vapaaehtoistyökokonaisuuteen.

Minulle on jo kertynyt ihan kivasti elämänkokemusta. Saavutan 39 vuoden iän Tainan Cityssä keskisyksyn juhlan aikaan. Minulla on pari tutkintoa – yksi vaatetusalalta ja toinen tietotekniikasta –, joilla molemmilla olen kerryttänyt itselleni myös kivasti työhistoriaa. Nyt on kuitenkin halu, tarve ja mahdollisuus ottaa uutta suuntaa sekä kasvaa ja kehittyä entuudestaan. Iloiten lähden kohti uutta asiaa Aasiaa! Xiexie! Iloa!

Lue Virvan blogia >>


Vapaaehtoisia ulkomailla 2014–2015

Polku kulkee eteenpäin – Vapaaehtoisena Uudessa-Seelannissa

Kia ora! Olen Elli, 27-vuotias maalaistyttö, ja toteutan matkailuhaavettani viettämällä puoli vuotta vapaaehtoistöissä Uudessa-Seelannissa heinä–joulukuussa 2014! Työskentelen kristillisessä leirikeskuksessa auttaen paikan pyörityksessä siivoten, suurtalouskeittiöllä hääräten ja aktiviteetteja lapsivierailijoille ohjaten. [Ks. blogin luvut 1–6.]

Ja koska matkalippu mahdollistaa matkoilla olon seuraavaksikin puoleksi vuodeksi, käytän tilaisuuden hyväksi ja koluan Uutta-Seelantia vielä useamman kuukauden, minkä jälkeen seikkailen hieman Australian itärannikolla, sekä paluumatkalla Kaakkois-Aasiassa.

Lue Ellin blogia >>

Tempo de crescimento – Vapaaehtoisena Mosambikissa

"Hei, olen Emmi, 25-vuotias yhteisöpedagogi. Valmistuttuani ammattikorkeakoulusta laitoin parin vuoden ajan rahaa säästöön tietämättä ja suunnittelematta tarkalleen, mitä varten. Törmättyäni netissä Maailmanvaihdon nettisivuihin päätin sijoittaa säästöni elämäni ehkä mittavimpaan seikkailuun ja pitkäaikaiseen unelmaan työskennellä Afrikassa. Tällä hetkellä asun Mosambikin pääkaupungissa Maputossa ja työskentelen katupojille tarkoitetussa keskuksessa. Vuoden aikana kerään elämysten selkäreppuuni hurjan määrän kokemuksia, mutta pyrin kasvamaan myös ammatillisesti: onnekseni pääsin tekemään oman alani töitä myös täällä Mozissa."
Lue Emmin blogia >> 

Travelling is a state of mind – Vapaaehtoisjakso Boliviassa

"Olen Mikaela, 26-vuotias tuore biologi ja opettaja Itä-Suomesta. Päätin kesällä toteuttaa pitkään muhineen suunnittelemani asumisesta jossain kaukana ja vapaaehtoistyön tekemisestä, ja nyt olen lähdössä puoleksi vuodeksi ympäristön suojeluun liittyvään vapaaehtoisprojektiin Boliviaan. Tarkoituksenani on oppia lisää kulttuureista, ihmisyydestä ja tästä pallosta – sekä ottaa kunnolla haltuun espanjan kieli. Blogissani ihmettelen eteen tulevia sattumuksia ja koetan pitää kotiväen perillä kuulumisistani. "
Lue Mikaelan blogia >> 

Seis meses en Bolivia – Puoli vuotta Boliviassa

"Olen Elvira, 19-vuotias viime kevään ylioppilas Helsingistä. Tammikuussa 2015 lähden puoleksi vuodeksi vapaaehtoistyöhön Boliviaan. Blogiini yritän päivitellä kuulumisia ja muita ajatuksia matkalta."
Lue Elviran blogia >> 

Mietteitä matkalta – Vapaaehtoistyössä Nepalissa

"Tarinoita eletystä elämästä. Ihanasta arjesta Nepalissa. Koulunkäynnistä ja opettamisesta. Onnellisuudesta ja hyvistä hetkistä. Todennäköisesti myös koti-ikävästä ja yksin reissaamisesta. Ja vähän vaeltamisesta ja lumihuippuisista vuorista."
Lue Tapun blogia >>

Elämäni Perussa – Kuulumisia vapaaehtoistyöstä

Susanna jakaa blogissaan kokemuksia, kommelluksia ja ajatuksia vuoden vapaaehtoistyöjaksosta Perussa. Hän lähtee matkaan tammikuussa 2015.
Lue Susannan blogia >> 

Sadekaudeksi Etelään – Vapaaehtoisjakso Indonesiassa

"Olen Jenni, 19-vuotias ylioppilas Turun seudulta. Lähdin puoleksi vuodeksi vapaaehtoiseksi Indonesiaan paetakseni opiskelua. Työskentelen Patissa (miljoonan asukkaan pikkukaupungissa) Winongin kylässä ala-asteella ja kinder gartenissa. Blogissani kerron työstä, matkustamisesta ja milloin mistäkin."
Lue Jennin blogia >> 

Maailman toisella puolen – Vapaaehtoistyössä Uudessa-Seelannissa

"Heipä hei! Tämä itäsuomalainen 26-vuotias likka nimeltä Riina päätti ottaa irtioton arjestaan. Yksi ammattikorkea takataskussa, ja nyt lähes valmis luokanopettaja pitää nyt tauon opiskeluista ja välivuoden, mikä jäi tekemättä lukiosta päästyä. Katsotaan, mitä maailmalla on tarjota ennen oikeaa aikuistumista ja työelämää.

Blogini alkaa Saksan kolmen kuukauden vaihdosta, mutta pääpaino on blogin nimen mukaisesti täällä maailman toisella puolen. Vuoteni tulee kulumaan Aotearoassa, pitkän valkoisen pilven maassa eli Uudessa Seelannissa. Olen täällä Maailmanvaihdon ja ACVE:n vapaaehtoisena. Ensimmäinen puoli vuotta kuluu pohjoissaarella McLaren Falls Parkissa lähellä Taurangaa. Toinen puolikas on vielä mysteeri, mutta toivon sen liittyvän tulevaan alaani kansankynttilänä.

Vapaaehtoisena toivottavasti saan ainutlaatuisemman kokemuksen kulttuurista ja arjesta kuin perusturistina. Nyt nähdään, onko Uusi Seelanti haaveideni ja toiveideni täyttymys vai tuleeko kiiltokuvaan kupruja matkalla. Tervetuloa mukaani matkalle ihmettelemään ja kummastelemaan tätä kiivien, maorien ja hobittien maata!"
Lue Riinan blogia >>

Lissu Mexicossa – Vuosi vapaaehtoistyössä

"Olen Liisa, 23-vuotias nuori nainen Espoosta. Päätin lähteä 12 kuukaudeksi Meksikoon vapaaehtoistyöntekijäksi, ja blogini kertoo arjestani, haasteista, kivoista ja ei niin kivoista jutuista. Tulen työskentelemään Mexico Cityssä Ayuda y Solidaridad con las Ninas -nimisessä projektissa. Vapaaehtoistyöpaikassani asuu paljon tyttöjä, iältään 4–20-vuotiaita, ja tehtäväni on toimia heidän apunaan arjen erilaisissa askareissa."
Lue Liisan blogia >>

庭には二羽 – Puoli vuotta Japanissa vapaaehtoistyössä

"Moikka, tervetuloa seuraamaan 25-vuotiaan tamperelaisen Karoliinan seikkailuja Nousevan Auringon maassa. Jonkin verran japanin kieltä jo opiskelleena toivon voivani kehittää kielitaitoni sekä saavani uusia ystäviä, paljon kokemuksia ja uusia tuulia muutenkin elämääni. Tulen myös lisäämään kuvia puolen vuoden varrelta :) Ensimmäinen työpaikkani sijaitsee Kusatsussa, jossa tulen toimimaan lasten ja vanhusten kanssa ja toinen vielä toistaiseksi tuntemattomassa paikassa."
Lue Karoliinan blogia >>  

Astetta lämpimämpää – Vapaaehtoistyössä Ghanassa

"Olen Anna, 19-vuotias helsinkiläinen sosiologian tuleva opiskelija. Päätin viettää 6 kuukautta vapaaehtoistöissä Afrikassa ennen opintojani. Elokuun lopulla suuntasinkin siis Ghanaan! Muutaman mutkan jälkeen päädyin työskentelemään Kumasin kaupungissa sijaitsevaan Christlove Educational Complex -nimiseen kouluun. Pyrin päivittämään blogiin fiiliksiä ja valokuvia matkan varrelta!"
Lue Annan blogia >> 

12 kilpikonnaa – Vuosi Costa Ricassa

"Olen Anna, 25-vuotias helsinkiläinen arkeologian opiskelija. Valmistumisen häämöttäessä päätin painaa kaasun pohjaan, palauttaa gradun ja lähteä elokuussa 2014 vuodeksi Costa Ricaan. Työskentelen ensimmäiset puoli vuotta merikilpikonnien suojeluprojektissa Bahía Drakessa ja siitä eteenpäin tulevaisuus on avoin. Yksi asia on kuitenkin varmaa: edessä on seikkailu! Blogini seuraa elämää ja arkea Costa Ricassa, tervetuloa mukaan!"
Lue Annan blogia >>
 

Rols reissussa – Vapaaehtoistyökokemuksia Nepalista

"Olen Roosa, 19-vuotias oululainen ylioppilas. Elokuussa 2014 jätän opiskelun hetkeksi sikseen ja suuntaan ainoana suomalaisena ICYE-vapaaehtoisena kohti Nepalia, maailman kattoa. Kuusi kuukautta kestävän vapaaehtoistyöjaksoni aikana tulen auttamaan ja opettamaan englantia paikallisessa koulussa. Puoli vuotta uudessa ja tuntemattomassa kulttuurissa sekä kiehtoo että kauhistuttaa, ja tähän kokemukseen liittyviä kertomuksia ja tuntemuksia tulen purkamaan blogissani. Tervetuloa siis seuraamaan, kuinka matkani Himalajan juurella tulee oikein kulkemaan!"
Lue Roosan blogia >> 

Onnellisia – Puoli vuotta vapaaehtoistyössä Perussa

"Olen oululainen Kaisa, 19 vuotta, ja lähden elokuussa 2014 Peruun Pachacamaciin Liman lähistölle työskentelemään 3–5-vuotiaiden lasten päiväkotiin. Puolen vuoden vapaaehtoistyö tulee olemaan lukion jälkeinen välivuosi ennen yliopisto-opintojen aloittamista. Blogiini koetan päivitellä lähinnä kuulumisia ja muita pohdintoja matkan varrelta."
Lue Kaisan blogia >> 

 

Emmi Wienissä – Vuosi vapaaehtoisena Itävallassa

"Lähdin vapaaehtoiseksi ulkomaille melko pikaisella aikataululla: aloin etsiä EVS-vapaaehtoistyöpaikkaa helmikuussa 2014, ja vapaaehtoisjaksoni alkoi jo muutaman kuukauden kuluttua, kesäkuun alussa. Työskentelen EVS-vapaaehtoisena Wienissä Komit-nimisessä asumisyksikössä, joka tarjoaa kodin CP-vammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Nyt parin kuukauden jälkeen voin sanoa, että Wien on ihana kaupunki ja elämä on aika kivaa! Tästä kaikesta ja arjestani täällä yritän kirjoitella blogissani."
Lue Emmin blogia >>

Vapaaehtoisia ulkomailla 2013–2014

Adventures in the Land of Cherry Blossoms

"Hei! Olen Juhani Kabanen, 19-vuotias helsinkiläisnuori. Juuri lukiosta valmistunut kieliekspertti lähtee vapaaehtoistöihin Japaniin maaliskuusta elokuuhun 2014. Tulen työskentelemään kahdessa työpaikassa. Ensimmäinen työpaikkani sijaitsee Kusatsussa, Shigan prefektuurissa, jossa työskentelen lasten ja vanhusten parissa kolmisen kuukautta.

Kielet, kulttuurit ja historia sekä tietysti matkustaminen ovat aina olleet tärkeitä ja lähellä sydäntä. Niinpä päätin suunnata maailmalle lukion päätyttyä, ja nyt on kompassi asetettu kohti kaukaista itää. Japaniin ensikertalaisena matkaavana olen erittäin innoissani, sillä Japanin kiehtova kulttuuri ja poikkeava kieli sekä kuvankauniit maaseutumaisemat ja vilkkaat miljoonakaupungit vetävät kovasti puoleensa. Suureen seikkailuun valmistautumisesta ja Japanin kokemuksistani pääset lukemaan lisää blogistani."
Lue Juhanin blogia >> 

 

Una Chica Finlandesa – Puoli vuotta Boliviassa

"Hola! Olen Viola ja päätin vihdoin lukion jälkeen toteuttaa unelmani lähteä vapaaehtoistyöhön Latinalaiseen Amerikkaan. Seuraavat kuusi kuukautta tulen viettämään Boliviassa vapaaehtoistöissä lasten parissa. Olen ainoa suomalainen, joka tänä syksynä suuntaa tähän vuoristojen ja laamojen maahan kokemaan jotain aivan uutta ja odottamatonta."
Lue Violan blogia >>

Mysore, my Sir? – Vuodeksi vapaaehtoistyöhön Intiaan

"Hei! Olen Markus, 28-vuotias tamperelaistunut psykologi. Oravanpyörään joutumista välttääkseni tai lykätäkseni sekä kosmopoliittisia humanistis-ekologisia arvoja toteuttaakseni päätin lähteä vuodeksi Intiaan katsomaan miltä näyttää maailma länsimaisen suoritus- ja kulutuskuplan ulkopuolella. Tarkoitus on ottaa vastaan kaikki mitä tulee aistit, mieli ja sydän avoinna, vapautua joistain kulttuurisista kahleista samalla mahdollisesti oppien arvostamaan uusia puolia kotimaassamme ja löytää rauha raivostuttavan hurmaavan kaaoksen keskellä. Mutta kaikkein tärkeimpänä tavoitteena on olla mahdollisimman paljon hyödyksi lapsille siinä koulussa, johon minut on sijoitettu Mysoren kaupungin laitamilla, Karnatakan osavaltiossa eteläisessä Intiassa. Kuinka tämä missio edistyy, siitä pääsee parhaiten selville klikkaamalla blogiini!"
Lue Markuksen blogia >> 

Check-in Korea – Vapaaehtoistyövuosi Etelä-Koreassa

"Olen Krista Raitio, 20-vuotias kaupanalan rivityöntekijä Helsingistä. Otan ison askeleen elämässäni ja lähden lukion penkkeihin kyllästyttäni tutkimaan maailmaa vapaaehtoistyön parissa. Matkaan elokuussa 2013 Etelä-Koreaan ja tulen viettämään siellä seuraavan vuoden tehden vapaaehtoistöitä, todennäköisesti lasten parissa. Itä-Aasiaa aiemmin kolunneena osaan odottaa mitä tuleva tuo tullessaan, eikä sopeutumisen pitäisi tuottaa kauhean suuria vaikeuksia. Kieli on vielä hukassa, mutta vuoden aikana varmasti senkin oppii!"
Lue Kristan blogia >> 

12 kuukautta – Vuosi vapaaehtoistyötä Ecuadorissa

"Olen Karoliina, 23-vuotias viestinnän opiskelija. Matkailu ja vieraat kulttuurit ovat olleet osana elämääni lapsuudesta saakka, jolloin asuin perheeni kanssa Indonesian Jakartassa. Suomeen takaisin muuttamisen jälkeen perheeni ja minä olemme matkustelleet paljon. Seuraavaksi nappaankin taas rinkan selkääni ja suunnistan 12 kuukaudeksi Ecuadoriin vapaaehtoistyön merkeissä. Kokemuksiani voi seurata 12 kuukautta -nimisessä blogissani!"
Lue Karoliinan blogia >> 

Kepeämpi päivä – Vapaaehtoistyössä Ghanan auringon alla

"Olen Katri, 19-vuotias utelias tyttö, joka suuntaa tutkimusmatkansa elokuussa Ghanaan. Kirjoitin keväällä 2013 ylioppilaaksi ja mietiskelin mielessäni: nyt on aika lähteä. Päätin siis ryhtyä vapaaehtoiseksi puoleksi vuodeksi ja tehdä jotain, mikä todella vie minut pois tutusta ja turvallisesta. Näillä näkymin tulen työskentelemään koulussa, Ghanan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kumasissa. Jatkoa tarinaan voit lukea blogistani, jonne pyrin kirjoittamaan niin hengellisiä ja korkealentoisia mietteitä kuin maanläheisempiä kokemuksiakin."
Lue Katrin blogia >>

Nepalin väriloistoon – Kymmenen kuukautta maailman katolla

"Olen Mikael Hynninen, 21-vuotias kenties-geologinalku Turusta. Aiemmassa elämässäni olen ehtinyt muun muassa kirjoittaa ylioppilaaksi kahdeksasta eri aineesta sekä työskennellä reilun vuoden poliisiasemalla. Elokuussa 2013 elämässäni alkaa kuitenkin uusi luku, kun pakkaan laukkuni ja suuntaan kauas itään, Nepaliin, jossa vietän seuraavat kymmenen kuukautta orpokodissa ohjaamassa eri-ikäisiä lapsukaisia halki elämän polkujen. Siinä sivussa ammennan oppeja paikallisista kulttuureista sekä piipahtelen patikoimassa maailman upeimmissa maisemissa."
Lue Mikaelin blogia >> 

Turtle Slave – Vapaaehtoistyötä Costa Ricassa

"Olen Suvi, 27-vuotias vaatesuunnittelijan alku lähtöisin Elimäeltä, nykyään Lahdesta. Uudenvuodenpäivänä löhösin sohvalla ja mietin tulevaa vuotta. Vuosi 2013 vaikutti päämäärättömältä täyttömaalta: Työtilanne oli epävarma, perheen perustaminen olisi liian aikaista ja asuntosäästötilin minimisäästöajasta puuttui vielä vuosi. Tuntui, että tulevan vuoden tavoite olisi kiirehtiä nopeasti vuoteen 2014 – tuhlausta. Sen sijaan, että odottelisin tuoko uusi vuosi tullessaan mitään, päätin tehdä siitä tärkeän. Nyt olen lähdössä vapaaehtoistyöhön Costa Ricaan ja tulen työskentelemään 6 kk nahkaselkäkilpikonnien suojeluprojektissa Tyynenmeren rannalla. Täyttömaasta onkin tulossa tähänastisen elämäni jännittävin seikkailu – ¡Pura Vida!"
Lue Suvin blogia >>

 

WorkisAdventure – Puoli vuotta vapaaehtoistyössä Meksikossa

"Olen Salla 27 vuotta. Lähden puoleksi vuodeksi Meksikoon vapaaehtoistyöhön. Idea lähteä matkalle oli täysin ex tempore, onneksi Meksikossa sattui olemaan yksi paikka jäljellä. Kotimaassa työskentelin sairaanhoitajana, mutta kaipasin vaihtelua. Nyt olen menossa vapaaehtoistyöpaikkaan, jossa autetaan kodittomia lapsia ja nuoria. Odotan matkaa sekä sen tuomia kokemuksia ja haasteita todella innolla! Blogiin tulen kirjoittamaan töistä ja seikkailuista."
Lue Sallan blogia >> 

El buscador y su secunda vida – Vapaaehtoistyössä Meksikossa

"Olen Santeri 20 vuotta Helsingistä. Kun lukio ja sivari oli suoritettu eikä opiskelupaikasta ollut tietoa, tuntui oikealta ajalta lähteä maailmalle. Latinalainen Amerikka on aina kiehtonut minua ja Maailmanvaihdon kautta löytyi hyvä mahis tutustua Meksikoon, oppia espanjaa sekä vastapainona auttaa hieman paikallisia ihmisiä. Nyt siis seikkailen Meksikon auringon alla ja kertoilen blogini kautta tapahtumista ja töistä aina kun vain ehdin ja muistan."
Lue Santerin blogia >> 

Sólo la vida – Vapaaehtoistyöjakso Boliviassa

"Olen Kaisa, 34-vuotias juristi, jota kiinnostaa ihmisoikeudet sekä uusiin kulttuureihin ja kohteisiin tutustuminen ja erilaisten kokemusten kerääminen. Mikäpä siis sen fiksumpaa, kuin yhdistää nämä kaikki, ottaa irtiotto hyvää vauhtia pyörivästä oravanpyörästä ja lähteä puoleksi vuodeksi vapaaehtoistöihin ihmisoikeusasioiden pariin melkein maailman toiselle puolelle latinalaiseen Amerikkaan. Kohteenani on maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki La Paz, ja maa on tietenkin Bolivia. Blogissani kirjoittelen kokemuksistani vapaaehtoistyön parissa sekä ajatuksistani asumisesta maassa, joka on nimetty Etelä-Amerikan vapahtajan Simón Bolivarin mukaan. Boliviassa siis täytyy olla sitä jotain, ja siitä aion ottaa matkallani selvää."
Lue Kaisan blogia >> 

Nyt mennään eikä meinata! – Kahdekan kuukautta Brasiliassa

"Olen Petra, 21-vuotias avoin ja elämäniloinen nainen. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä aloitan oman elämäni suuren seikkailun ja lennän kohti Brasiliaa, jossa toimin vapaaehtoistyöntekijänä kahdeksan kuukautta. Kotikaupunkini tämän ajan on Porto Alegre, iloinen satama, jonka tuulahduksia tulen teille jakamaan blogini muodossa. Sydän riemuitsee ja odottaa innolla tulevia hetkiä uudessa maassa, minulle uudessa maailmassa."
Lue Petran blogia >> 

Vapaaehtoisia ulkomailla 2012–2013

Takaisin Koreaan – Vuosi vapaaehtoistyössä Etelä-Koreassa

"Olen Mari, 24-vuotias kaupallisen alan työntekijä, joka haluaa vaihtaa alansa aivan toiseen. Tammikuussa 2013 toteutan pitkäaikaisen haaveeni ja menen Etelä-Koreaan, Souliin työskentelemään vapaaehtoisena vuoden verran. En vielä tiedä tulevaa työpaikkaani, mutta toivon sen olevan lasten parissa. Kieltä olen opiskellut 5 vuotta itsekseni ja puoli vuotta Soulissa asuneena kaupunki ja kulttuuri ovat jo tuttuja. Tässä blogissa kerron vapaaehtoistöistäni, isäntäperheestäni sekä tuntemuksistani palata takaisin kotiini, Koreaan."
Lue Marin blogia >> 

Matkalla Sloveniaan –Vuosi EVS-vapaaehtoistyön parissa

"Olen Heli, 20-vuotias tyttö Oulun seudulta, Matkustelu on aina kiinnostanut paljon, joten mikä olisi parempi vaihtoehto kuin vuosi vapaaehtoistyöntekijänä vieraassa maassa, uuteen kulttuuriin ja erilaisiin ihmisiin tutustuen! Blogiin kirjoittelen töistä, vapaa-ajasta ja kokemuksista uudessa ympäristössä."
Lue Helin blogia >> 

Mutkia ja metkuja Perunmaalla – Vuosi vieraassa kulttuurissa

"¡Hola! Olen Katja Rössi (32) ja lähden vuodeksi Peruun vapaaehtoistyöhön. Suomessa työskentelen opettajana, ja Perussa toiveeni on päästä töihin orpokotiin. Vuosi vieraassa maassa on takuuvarmasti kasvattava kokemus, eikä reissusta koskaan palaa sama ihminen, joka on lähtenyt. Blogini tehtävänä on auttaa jäsentämään ajatuksia ja toimia varaventtiilinä. Tervetuloa kurkistamaan eteläamerikkalaiseen elämänmenoon!"
Lue Katjan blogia >>

Tapiiri retkellä – Puoli vuotta vapaaehtoistöissä Japanissa

"Olen Outi, 27 vuotta. Olen lähdössä puoleksi vuodeksi vapaaehtoistöihin Hiroshimaan, Japaniin. Osaan kielestä aivan alkeet, tulen olemaan käytännössä lukutaidoton enkä hallitse käytöstapoja edes Suomessa, mutta luotan vilpittömän uteliaisuuden, ystävällisyyden ja anteeksipyynnön voimaan. Odotan mielenkiinnolla tulevaa reissua ja haluan oppia kaiken! Mahdollisen! Ja mahdottoman!"
Lue Outin blogia >>

Living la vida Latiina – Elämää vapaaehtoistyössä Costa Ricassa

"Olen Tiina, 23-vuotias ympäristöalan opiskelija. Ensi syksynä/talvena minua odottaa luultavasti elämäni tähänastisesti suurin seikkailu, kun kotini tulee sijaitsemaan Tyynenmeren rannalla, pienessä Playa Matapalo -nimisessä kylässä, Costa Ricassa. Tämä on blogi vapaaehtoistyöstä, kulttuurien kohtaamisesta, elämästä tropiikissa sekä kaikenlaisesta kirjoitettavan arvoisesta, mitä uusi erilainen elämäni merikilpikonnien suojeluprojektissa tuo eteeni."
Lue Tiinan blogia >>

Maailmalle – Kuusi kuukautta Intiassa

 "Olen Maria Hurmerinta, 19-vuotias kevään 2012 ylioppilas. Koko elämäni samassa pienessä kylässä asuttuani päätin pitää lukion jälkeen välivuoden ja lähteä vapaaehtoistyöhön Intiaan. Tulen viettämään puoli vuotta Etelä-Intiassa, Mysoressa ja työskentelen CP-vammaisten lasten kanssa. Blogiini pyrin kirjoittamaan aktiivisesti ja monipuolisesti, mahdollisuuksien mukaan kuvien kera, elämäni tähän mennessä jännittävimmästä ja toivottavasti kokemusrikkaimmasta matkasta."
Lue Marian blogia >>

Takkutukka maailmalla

"Olen Elina Hirvonen, 19 vuotta. Työskentelen EVS-vapaaehtoisena Kroatiassa vuoden verran, elokuusta 2012 alkaen. Valmistuin ylioppilaaksi viime keväänä ja tietämättömyys sen suhteen, mitä elämältäni haluan, päätyi ohjaamaan minut vapaaehtoistöihin Kroatian maaseudulle kauniiseen Kuterevoon. Kuterevo on alle 600 ihmisen asuttama kylä Velebitin vuoristossa. Se on täynnä ystävällisiä ihmisiä ja kauniin luonnon ympäröimä. Työpaikkani täällä on suoja orvoille karhunpennuille, joka on (ja on aina ollut) täysin vapaaehtoisten pyörittämä projekti. Blogiini yritän päivittää kuulumisten lisäksi kertomuksia töistä ja seikkailuista."
Lue Elinan blogia >> 

Vapaaehtoisten blogit 2011-2012

 

La Vida Loca – Kuusi kuukautta Meksikossa

"Olen Eevastiina Koskela, 23, ja vietän seuraavat 6 kuukautta vapaaehtoistyossä Meksikon etäläosassa, kaupungissa nimeltä Tuxtla Gutierrez. Tässä blogissa olisi tarkoitus kertoa elämastä ja kokemuksista täällä vieraalla maaperällä, tequilan, tacojen ja sombrerojen maassa."
Lue Eevastiinan blogia >>

 

Ghana Spirit – Vuosi vapaaehtoistyötä Ghanassa

"Olen 24-vuotias tuleva media-alan opiskelija, jonka pitkäaikainen haave vihdoin täyttyy. Lähden vuodeksi maailmalle, toisin sanoen mystisen Afrikan kainaloon Ghanaan tekemään vapaaehtoistyötä. Aiempi Afrikan-kokemukseni koostuu kaksiviikkoisesta Namibian-reissusta kymmenisen vuotta sitten, parista kerrasta Egyptin rantahietikossa ja sen kirkkaissa vesissä sekä päivästä laivassa Tunisin satama-alueella.

Ghanan-vuosi tulee olemaan varmasti hyvin erilainen – elämä ilman hotellien luomaa näennäistä turvaa ja omien lähiomaisten viettäessä omaa suomalaista elämäänsä kovin kaukana minusta. Saa nähdä, miten syvälle tämä pohjolan kasvatti sukeltaa kuumaan Ghanaan ja sen niin kovasti kehuja saaneiden asukkaiden elämään ja tapoihin."
Lue Annin blogia >> 

 

Matkablogi – Vapaaehtoisena Nepalissa

"Olen Maria Kinnunen, 22-vuotias opiskelija Tampereen yliopistossa. Vietän seuraavat 6 kuukautta nepalilaisessa orpokodissa. Tämä matka on pisin mitä olen tähän asti tehnyt sekä ajallisesti että kilometreissa mitattuna. Koitan tässä blogissa parhaani mukaan pukea tunteet ja kokemukset sanoiksi."
Lue Marian blogia >>

Kerro muillekin: