Elokuussa Niceheartsiin Espooseen vapaaehtoinen Saksasta – haussa isäntäperhe

Haluaisitko

  • avartaa maailmankuvaasi ja harjoittaa kielitaitoasi
  • tukea vapaaehtoisyhteistyötä kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi
  • saada uuden ystävän

Ryhdy isäntäperheeksi! Elokuussa 2024  Nicehearts ry (https://www.nicehearts.com) vastaanottaa puoleksi vuodeksi (8/2024–2/2025) Yhteisötalo Espooseen nuoren ulkomailta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistyöhön – ja nyt etsimme vapaaehtoiselle kotia! Vapaaehtoistyöhön Niceheartsiin saapuu nuori nimeltä Mascha Saksasta.

Tule mukaan tukemaan isäntäperheenä Niceheartsin ja vapaaehtoisen yhteistyötä. Niceheartsin tavoitteena on mahdollistaa, että tytöt, naiset ja perheet, sukupuolen moninaisuus ja itsemäärittely huomioiden, löytävät oman paikkansa yhteiskunnassa sen tasa-arvoisina ja yhdenvertaisina jäseninä.

Aika nuoren vapaaehtoisen isäntäperheenä on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, kansainvälistyä kotosalla, harjoittaa kielitaitoa sekä nähdä oma ympäristö uusista näkökulmista. Toivomme, että vapaaehtoinen voi viipyä isäntäperheessä vähintään kolme kuukautta.

Isäntäperheeksi sopii perhe tai henkilö, joka on kiinnostunut tutustumaan uuteen ihmiseen ja tämän kulttuuritaustaan sekä jakamaan arkensa uuden perheenjäsenen kanssa. Perhe tarjoaa vapaaehtoiselle majoituksen ja ruoan. Perheen on mahdollista hakea tukea kuluihin 100 € / kk, jos perheessä on vain yksi aikuinen vastaamassa talouden kuluista tai jos aikuisista toinen tai molemmat on eläkeläinen, työtön tai opiskelija.

Mascha

Hymyilevä henkilö istuu rannalla.

“Hei! Nimeni on Mascha ja täytän heinäkuussa 18 vuotta. Asun pienellä paikkakunnalla Hampurin lähellä vanhempieni ja kahden vanhemman sisarukseni kanssa.

Vapaa-ajallani soitan viulua ja pianoa. Olen myös laulanut kuorossa ja soittanut orkesterissa pienestä pitäen. Lisäksi käyn mielelläni lenkillä ja uimisesta.

Valmistun lukiosta kesäkuussa ja haluan viettää välivuoden ulkomailla hankkiakseni käytännön kokemusta sosiaalityöstä ennen kuin aloitan lääketieteen opinnot.

Sukuani on elänyt Siperiassa, minkä myötä Suomi veti minua puoleensa – Suomen maisemat ovat kiehtovia erityisesti lumisina talvina.

Olen innokas kokemaan Suomen kulttuuria asumalla isäntäperheessä! 😀”

Kiinnostuitko?

Hae isäntäperheeksi täyttämällä isäntäperhelomake. Lomakkeen lähettäminen on ensiaskel isäntäperheeksi ryhtymisessä, mutta se ei vielä sido mihinkään. Kun olemme vastaanottaneet lomakkeen, otamme yhteyttä – jutellaan sitten lisää.

 

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö. Meillä on reittejä vapaaehtoistyöhön 6–12 kuukaudeksi Suomesta maailmalle ja ulkomailta Suomeen. Kulttuurien välisen oppimisen kautta yhdenvertaisempi maailma, kuuluu visiomme. Järjestömme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lue lisää isäntäperhetoiminnasta.
Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Mari Takalo: hosting@maailmanvaihto.fi, +358 44 318 0888 (myös WhatsApp)

”Ainakin tällä kahden kuukauden kokemuksella voin suositella isäntäperheeksi ryhtymistä kaikille, jotka haluavat nähdä, kuulla ja kokea enemmän. Joskus hyppy tuntemattomaan voi olla elämäsi paras teko.” – Jaana Silvast

”Vaparimme oli kerrassaan upea uusi ystävä, josta tuli nopeasti tärkeä koko perheelle. Oli etuoikeus saada olla osa tämän nuoren elämää ja tukea häntä aikuistuminen kynnyksellä, antaa rohkeutta uusiin seikkailuihin!” – Salla Finlow-Bates

Lue myös