Blogi: Ghana Spirit

Olen 24-vuotias tuleva media-alan opiskelija, jonka pitkäaikainen haave vihdoin täyttyy. Lähden vuodeksi maailmalle, toisin sanoen mystisen Afrikan kainaloon Ghanaan tekemään vapaaehtoistyötä. Aiempi Afrikan-kokemukseni koostuu kaksiviikkoisesta Namibian-reissusta kymmenisen vuotta sitten, parista kerrasta Egyptin rantahietikossa ja sen kirkkaissa vesissä sekä päivästä laivassa Tunisin satama-alueella.

Ghanan-vuosi tulee olemaan varmasti hyvin erilainen – elämä ilman hotellien luomaa näennäistä turvaa ja omien lähiomaisten viettäessä omaa suomalaista elämäänsä kovin kaukana minusta. Saa nähdä, miten syvälle tämä pohjolan kasvatti sukeltaa kuumaan Ghanaan ja sen niin kovasti kehuja saaneiden asukkaiden elämään ja tapoihin.”

Lue Annin blogia >>

  • Blogi on kaudelta 2011–12. Tutustu toisten vapaaehtoisten blogeihin täällä.
  • Anni osallistui International Cultural Youth Exchange -ohjelmaan (ICYE), jossa työskennellään vapaaehtoisena 6 tai 12 kuukautta Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa tai Oseaniassa. Osallistujana näet maailmaa ja pääset rakentamaan kulttuurien välistä ymmärrystä ruohonjuuritasolla. Tutustu ja hae mukaan! 
  • Kansainvälisen ICYE-verkoston sivustolta löydät listan ICYE-vapaaehtoistyöpaikoista Ghanassa.

Lue myös

Terveisiä maailmalta: Suomesta Filippiineille ja Georgiasta Suomeen

Mitä kuuluu Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöille? Kaksi heistä jakaa terveisiään. Mariam Darbaidze...

Ympäristön tarkkailu kasvattaa, opettaa ja muuttaa ajattelutapoja

Luonto on lähellä suomalaista mielenmaisemaa. Siitä kielii muun muassa Sitran...

Mi casa su casa

Kolmekymmentä vuotta sitten lukioikäisellä Mona Taipaleella siinsi mielessä välivuosi ulkomailla....