Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi 28.10.

 

Etsitkö vapaaehtoistoimintaa? Olisitko kiinnostunut osallistumaan Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistyöhön ulkomaille hakevien valintatyöhön? Kouluttaudu hakijoiden haastattelijaksi!

Valintahaastattelukoulutus pidetään lauantaina 28.10.2023 klo 10–15 Maailmanvaihdon toimistolla Helsingissä, osoitteessa Oikokatu 3. Tarvittaessa voit myös osallistua etänä Zoomin kautta.

Valintahaastattelut ovat tärkeä osa valintaprosessia vapaaehtoistyöhön ulkomaille. Hakijoita haastatellaan lähinnä ICYE-ohjelman valintapäivissä marras- ja helmikuussa. Valintapäivissä hakijat saavat tietoa niin kohdemaista kuin vapaaehtoistyöntekijän roolista.

Haastattelijat pääsevät vapaaehtoispestissään tapaamaan vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähtemisestä innostuneita ja oppivat hakuprosessista, erilaisista vapaaehtoistyökohteista ja kohdemaista sekä haastattelukäytännöistä. Varoituksen sana tosin: innostus lähteä maailmalle tarttuu!

Koulutuksessa perehdytetään henkilöarviointiin ja Maailmavaihdon valintakäytäntöihin. Koulutus on tarkoitettu Maailmanvaihdon valintatyöstä kiinnostuneille. Mukaan ovat tervetulleita niin uudet kasvot kuin valintatyöhön jo osallistuneet. Osallistujilta edellytetään omaa kokemusta ulkomailla asumisesta. Valintakoulutus pidetään suomeksi.

Matkakulut koulutukseen korvaan edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan niille, jotka koulutuksen jälkeen tekevät haastatteluja Maailmanvaihdon valintapäivissä.

Turvallisempi tila ja esteettömyys

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Maailmanvaihdon toimiston sisällä pääsee liikkumaan pyörätuolilla, mutta tila ei ole kokonaan esteetön: ulko-ovella on noin 7 cm korkuinen kynnys, eivätkä wc-tilat ole riittävän tilavat pyörätuolille. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu valintakoulutukseen viimeistään 24.10. sähköpostitse Annille osoitteeseen maailmanvaihto@maailmanvaihto.fi. Samasta osoitteesta voit kysyä lisätietoja. Kerro ilmoittautumisessasi, tuletko koulutukseen Maailmanvaihdon toimistolle vai osallistutko etänä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue myös

10.10. Infoilta: Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

  Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko saada lisätietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule...

17.10. Etäinfoilta: Vapaaehtoistyöhön ulkomaille

  Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko saada lisätietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule...

Etäkouluttaudu Maailmanvaihdon kouluvierailijaksi to 21.9.

  Hei Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijä, tule mukaan Maailmanvaihdon kouluvierailutoimintaan! Ensiaskel on...