Etäinfot vapaaehtoistyöstä ulkomailla 15.12. ja 19.1.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisit saada lisää tietoa Maailmanvaihdon vapaaehtoisohjelmista? Tule etäinfoomme joulu- tai tammikuussa – vai vaikka molempina!

  • 15.12.2021 ja 19.1.2022 klo 18–19.30
  • Zoomissa, linkki lähetetetään ilmoittautuneille

Etäinfossa tietoa mahdollisuuksista lähteä Maailmanvaihdon kautta vapaaehtoiseksi maailmalle ja kuulet osallistujien kokemuksista. Maailmanvaidolla on yhteistyötahoja on Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa, Amerikoissa sekä Uudessa-Seelannissa.

Vapaaehtoisena työskennellään yleishyödyllisessä organisaatiossa puoli vuotta tai vuosi. Vapaaehtoistyötä tehdään etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialalla, mutta myös mm. kulttuuri-, ympäristönsuojelu- ja ihmisoikeusjärjestöissä. Vapaaehtoisjaksoissa keskiössä on kulttuurien välinen oppiminen.

Vapaaehtoiseksi voi suunnata vaikkapa päiväkotiin Meksikoon, kouluun Keniaan tai nuorisovaihtojärjestöön Saksaan. Vapaaehtoiset osallistuvat Euroopan solidaarisuusjoukkoihin tai International Cultural Youth Exchange (ICYE) -ohjelmaan. Infoillassa kuulet mm. hakukäytännöistä ja valmennuksista. Infoilta pidetään ainakin pääosin suomeksi.

Vapaaehtoistyössä ulkomailla pääsee oppimaan paljon – niin muista kuin itsestään. Etäinfossa vapaaehtoistyöntekijät kertovat, mitä he oppivat ja millaisia taitoja he pääsivät hyödyntämään ja kehittämään.

Etäinfot ovat kaikille avoimia ja ne pidetään pääosin suomeksi, mutta mahdollisesti osin myös englanniksi. Zoomin saavutettavuustiedot löytyvät osoitteesta https://zoom.us/accessibility.

Haluamme rakentaa kaikessa Maailmanvaihdon toiminnassa ilmapiiriä, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi omana itsenään. Tämän tukemiseksi tilaisuudessa noudatetaan Maailmanvaihdon turvallisemman tilan periaatteita.

Ilmoittaudu lähettämällä viesti osoitteeseen tiedottaja@maailmanvaihto.fi. Lähetämme sinulle paluupostina linkin Zoom-tapaamiseen. Kerro viestissäsi, haluatko osallistua etäinfoon 15.12.2021 vai 19.1.2022. Halutessasi voit tulla mukaan kumpanakin (infoissa mukana eri vapaaehtoistyöntekijät).

Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille 6–12 kuukaudeksi ja vastaanottaa vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toimimme kulttuurien välisen ymmärryksen, yhdenvertaisuuden ja rauhan edistämiseksi.